Högsåra - 59° 57,3’ N 22°22,0 E

Hög~Aktuellt

Hög~Aktuellt

HÖGSÅRA BYABLAD NR 2/Februari 2019/Årgång 19

Det blir sportlov här i Åboland nästa vecka. Just nu ser det ut som om snön skulle regna bort men vi har verkligen haft snö här i vår by. Bengt har jobbat för att hålla vägarna farbara och all heder och tack, för jämfört med den livsfarliga Kasnäsvägen har vår byväg varit fantastisk. Hal som tusan men snöfri. För André och Ellinor kommer 2019 vara vintern då man kunde åka skridskor på vägen genom hela byn.
Isen på havet är inte att lita på, över viken går det tillsvidare med kälke men med det här regnandet vet man inte hur länge. Västerfjärden svallar fri så långt ögat når ut mot Vänö och Tunhamn.
Det är Vändag, Alla hjärtansdag, Valentindag. Firandet av dagen har rötter i Amerika, Frankrike och England där helgonet Sankt Valentin ihågkommes. Romerska prästen Valentinus halshöggs den 14 februari 269 e Kr. Hans brott var att han skulle ha vigt kristna par vilket kejsar Claudius II inte tillät.
I modern tid har Valentindagen främst blivit ett kommersiellt jippo. År 1987 upptogs vändagen i kalendern i vårt land. Idag kan du komma ihåg dina vänner, så varför inte ringa eller på annat sätt komma ihåg någon som du tror blir glad av ett vänligt ord.
Glad vändag till alla läsare.
************************************************************************
HÄNDELSEKALENDER
• Måndagen den 18.2 kl. 16 ordnar ungdomsföreningen en sportlovsbrasa på stranden vid Sunnanland. Tag egen korv och dryck med. Passar stora som små. Kom med och sällskapa. Väderreservation.
• Martha årsmöte hålls 7.3 kl. 19 hos Stina Jansén. Välkomna med. Vi påbörjar vårt 104-verksamhetsår.

___________________________________________________________________________
Vi gratulerar Ida Svartström (f. Enqvist) som fyller 30 år på fastlagstisdagen.
___________________________________________________________________________
Ansvariga utgivare för Hög~Aktuellt är Clara Puranen, Gunilla Örnell och Jenny Örnell-Backman. Nästa nummer utkommer i mars 2019 och bidrag bör inlämnas till redaktionen senast i början av månaden. Clara, tfn 0407716603, e-post: cpuranen@abo.fi, Gunilla, 040577 4380, e-post: ornell@lillbackagard.net, Jenny, 0405891798, e-post: jenny@lillbackagard.net